Hae tästä blogista

Miltäs ne eri sienet oikein maistuu? Eli sienien sokkomaistelu 30.9

Monet tutut sienet maistaa kielen päällä jo kun niitä poimii. Toisaalta sieniä on paljon ja monen maku on  aivan uusi juttu eikä arvaa poimiessa miltä löytö maistuu. Tähän tarpeeseen vastaa sienten sokkomaistelu, jonka meille järjestää sienitohtori ja kokki Päivi Lehtonen.

 Alkuun Päivi tarjoo sienikeiton+ leipää. Jos tulet suoraan töistä ei tarvitse aloittaa maistelua nälkäisenä. 

Maistelussa testataan lähes 10 sienilajia sokkona. Maistelussa pelkästään suola mausteena, testattavina vähemmän tunnettuja ruokasieniä eli ei kannata odottaa kantarellia ja suppilovahveroa. Myös punikkitatti, akansieni, sinivalmuska ym. joillekin vatsaoireita aiheuttavat lajit jätetään pois. 

Makuarviot merkitsemme paperiin ja lopuksi käymme läpi millaisia elämyksiä kustakin sienestä saimme irti ja paljastetaan lajit. Lopuksi jos  aikaa jää, käydään läpi niiden parhaat käyttötarkoitukset.

 


Aika:  ke 30.9.2020 kello 18.00-20.00

Paikka: Turun Steiner-koulussa osoitteessa Mestarinkatu 2 Turku.

Ilmoittautuminen: heti tai 10.9.2020 mennessä nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan.

Hinta: jäsenille 25,00  ja muille 30,00  euroa

Mitä mukaan: Kynä muistiinpanoja varten 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti