Hae tästä blogista

Panimovierailu Kimitö Brewingiin ja olutmaistelu to 3.5


Nyt meillä on oiva tilaisuus tutustua kemiöläiseen uuteen panimoon Kimitö Brewingiin! Meidät on kutsuttu tutustumaan panimoon 3.5.2018 kello 17.30.

Lähiolutta siis tarjolla ja  tuoteen kotimaisuusastekin on korkea.

Turkulainen ravintoloitsija Sakari Lemmetyinen vinkkasi meitä tästä panimosta, sillä Kimitö Brewingin tuotteet ovat tehneet häneen vaikutuksen ja ovat olleet hänen ravintoissaan tarjolla jo jonkin aikaa. 

Tämän linkin takaa löytyy yksi arvio yhdestä Kimitö Brewingin oluesta: http://olutkellari.blogspot.fi/2016/09/kimito-brewing-arcipelago-pale-ale.html

Panimovisiitin jälkeen on vielä jäsenille ilmainen maistelu piknikmeiningillä. Jatkamme panimolta Turun suuntaan Piikkiön Tuorlaan missä panimontuotteita maisteluannoksin kera pienen suolaisen. 

Käytämme siis luovuutta ja omatoimisuutta kun maistelu ei onnistu panimolla, missä kauppa muttei ravintolaa.


Aika: torstaina   3.5.2018 kello 17.30
Paikka: Kemiössä panimolla, osoitteessa Pyhä Andreaksentie 3, 25700 Kemiö
Ilmoittautuminen: nana.korpelainen@arkor.fi Ilmoittaudu mukaan viimeistään 23.4
Hinta: Jäsenille ilmainen, muille maistelu kustantaa 20,00 euroa
Muuta: Puheenjohtajan kyytiin mahtuu viisi henkeä, jos kyydille tarvetta
Mitä mukaan: lämmintä päälle




  Kuva: Jonas Sahlberg

Tomaatin kasvatus-ilta to 8.3.2018




Toimittaja Ritva Setälän tomaatin kasvatus-illan jälkeen saamme valmiudet aloittaa tomaatin kasvatukseen!


Turkulainen toimittaja ja puutarhaharrastaja Ritva Setälä kertoo tomaattilajikkeiden valtavasta kirjosta, sopivien lajikkeiden löytämisestä ja tomaatin erilaisista kasvu- ja kasvatustustavoista. Saamme opastusta siihen, miten kasvattaa herkullisia, terveellisiä tomaatteja omiin tarpeisiin parvekkeella, puutarhapalstalla sekä kotipihan seunustoilla, terasseille, avomaalla ja kasvihuoneessa.
Ritva on perehtynyt tomaatin kasvatukseen etenkin pohjoisesta näkökumasta. Hän etsii lajikkeita, jotka pärjäävät Suomen lyhyen kasvukauden oloissa. Se on johtanut mm. kirjeenvaihtoon alaskalaisen asiantuntijan kanssa. Ritva kirjoittaa kirjaa "Tomaatin tarina – pohjoinen ulottuvuus", ja hänellä on upea tomaattiin keskittyvä blogi https://tomaattiritu.blogspot.fi/
Tomaatti-illan jälkeen voitkin ryhtyä kylvöpuuhiin!

Aika: To 8.3.2018 kello 18.00-20.00

Paikka: Kauppakeskus Skanssin neuvottelutila, 2 krs (sijaitsee Kappahlin vieressä)
Kartta: https://www.skanssi.fi/sites/default/files/attachments/Kartta_www.pdf
Hinta:  kaikille ilmainen



Kuva: Ritva Setälä


Italialaisten viinien maistelu 6.4.2018

Italialaisten viinien maistelu

Huhtikuussa italialaiset viinit hyvin tunteva ja monelle jäsenelle jo tuttu Nicola Cafaro maistattaa meille italialaisia viinejä joiden tiloja kiersi viime kesänä. Tarjolla kuusi ihanaa uutta viinituttavuutta ja kunnon tietopaketti viineistä ja tiloista niiden takana. Puheenjohtaja pääsi maistamaaan jo ennen joulua yhtä näistä viineistä ja liioittelematta olin otettu viinin pehmeydestä sekä siitä miten viini oli täynnä makuja...

Aika: perjantaina 6.4.2018 kello 18.00
Paikka: Keskustassa, Humalistonkadulla. Osallistujat saavat tarkat tiedot sähköpostiin. 
Ilmoittautuminen: nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan. (huom paikkoja rajoitetusti)
Hinta:  25,00 ja muille 35,00
Mitä mukaan: kuusi viinilasia







Juutalaisen ruuan kurssi su 18.2.2018 kello 11.00



Turun Juutalaisen seurakunnan naisjärjestö Wizon (Women´s International Zionist Organization, per. 1926) naiset tulevat pitämään meille juutalaisen ruuan kurssin.  Saamme kuulla esittelyn juutalaisen ruuan perinteestä meillä ja muualla sekä valmistamme kolmen ruokalajin lounaan yhdessä. 

Valmistamme kurssilla seuraavat ruuat:


Chale (sapattileipä)
Gefilte fish (kalapullat)syödään yhdessä chreinin kanssa (piparjuuri)
Cholent (lihapata)
Sekahedelmäkompotti ja Lekach (kuivakakku)


Aika: Su 18.2.2018 kello 11.00-14.00
Paikka: Steiner-koulun kotitalousluokka, os. Mestarinkatu 2, Turku.
Ilmoittautuminen: 5.2.2018 mennessä nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan. (huom paikkoja vain 15)
Hinta: 40,00 euroa jäsenet ja 50,00 muut
Mitä mukaan: Sisätossut, essu ja astiat mahdollisille mukaan viemisille. 









































Slow Food Turun kevään 2018 ohjelma



Ajattelin kertoa teille hyvissä ajoin mitä on tiedossa keväällä. Monet kursseista ovat jäsenten ehdotuksia - kiitos aktiivisuudestanne. Iso ilo on myös lukuisat osaavat kurssien vetäjät mitä olemme löytäneet!


Tammikuu

 

Helppoa gluteenitonta leivontaa ke 10.1.2018 18.00


Slow Food Turku järjestää yhdessä Turun CityMarttojen kanssa jäsenten toivoman kurssin gluteenittomasta leivonnasta. Marianna Kauriala opastaa miten gluteeniton leipä ja leivonnaiset syntyvät helposti hyvällä jauhoseoksella. Jäsenemme Marianna on osaava gluteenittomien herkkujen leipuri joka pitää myös herkullista blogia glutnot.blogspot.fi. Monella gluteeni on oltava pois lautaselta ja aina ei ole taito hyppysissä mitä leipoa vieraille tai perheelle jos keliakia on vielä uusi juttu. 

Marianna käy kanssamme läpi gluteenittoman leivonnan salojen lisäksi perusjuttuja gluteenittomasta ruokavaliosta ja asioita jotka tulee huomioida gluteenitonta ruokaa valmistettaessa. 

Aika: ke 10.1.2018 kello 18.00-20.30
Paikka: Steiner-koulun kotitalousluokka, os. Mestarinkatu 2, Turku.
Ilmoittautuminen: 2.1.2018 mennessä nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan. (huom paikkoja vain 15)
Hinta: 25,00 jäsenet ja 30,00 muut
Mitä mukaan: Sisätossut, essu ja astiat mahdollisille  kotiin viemisille.


Helmikuu

 

Juutalaisen ruuan kurssi su 18.2.2018 kello 11.00



Turun Juutalaisen seurakunnan naisjärjestö Wizon (Women´s International Zionist Organization, per. 1926) naiset tulevat pitämään meille juutalaisen ruuan kurssin.  Saamme kuulla esittelyn juutalaisen ruuan perinteestä meillä ja muualla sekä valmistamme kolmen ruokalajin lounaan yhdessä. 

Aika: Su 18.2.2018 kello 11.00-14.00
Paikka: Steiner-koulun kotitalousluokka, os. Mestarinkatu 2, Turku.
Ilmoittautuminen: 5.2.2018 mennessä nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan. (huom paikkoja vain 15)
Hinta: 40,00 euroa jäsenet ja 50,00 muut
Mitä mukaan: Sisätossut, essu ja astiat mahdollisille mukaan viemisille.

Maaliskuu 

 

Tomaatinkasvatusilta to 8.3.2018 kello 18.00


Toimittaja Ritva Setälän tomaatin kasvatus-illan jälkeen saamme valmiudet aloittaa tomaatin kasvatu!

Ritva on perehtynyt tomaatin kasvatukseen perinpohjin. Saamme mainioita vinkkejä miten kasvattaa parvekkeella, puutarhapalstalla tai kotipihalla tomaattia omiin tarpeisiin. Ritvalla on myös kirja tulollaan tomaatin tiimoilta ja hänellä on upea tomaattiin keskittyvä blogi https://tomaattiritu.blogspot.fi/. 


Aika: To 8.3.2018 kello 18.00-20.00
Paikka: Kauppakeskus Skanssin neuvottelutila
Hinta:  kaikille ilmainen
Ilmoittautuminen: 2.3. 2018 mennessä nana.korpelainen@arkor.fi


Marskin herkut-kurssi la 24.3 kello 11-14

Tutustumme yhdessä marsalkka Mannerheimille rakkaisiin ruokiin ja kuulemme tämän tunnetun suomalaisen ruokasuhteesta. Luonnollisesti valmistamme yhdessä kolmen ruokalajin päivällisen Mannerheimin suosikeista.


Alkupala: vorssi + lisäkkeet 


Pääruoaka: marskin kuha 


Jälkiruoka: kohokas


Päivän oppaana toimii turkulainen ruuan moniosaaja Antti Nurkka. Antilla on kokemusta huippuravintoloista niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ravintolauran ja muutamien voitettujen kokkikilpailuiden jälkeen Antti on keskittynyt työssään tuotekehitykseen, uusien tuotteiden markkinointiin ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Antti on tehnyt enemmän kuin muutaman Marskin nimikkoannoksen Ravintola Savoyssa, joten voimme olla taattuja että meillä on kurssin aiheeseen oivallinen opettaja. 


Aika: la 24.3.2018 kello 11-14
Paikka: Steiner-koulun kotitalousluokka, os. Mestarinkatu 2, Turku.
Ilmoittautuminen: 2.3.2018 mennessä nana.korpelainen@arkor.fi
Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan.
Hinta:  jäsenille 50 ja muille 60,00
Lisätietoa: http://foodidea.fi/
Mitä mukaan: Sisätossut, essu ja astiat mahdollisille kotiin viemisille. 


Huhtikuu

 

Italialaisten viinien maistelu 


Huhtikuussa italialaiset viinit hyvin tunteva ja monelle jäsenelle jo tuttu Nicola Cafaro maistattaa meille italialaisia viinejä joiden tiloja kiersi viime kesänä. Tarjolla kuusi ihanaa uutta viinituttavuutta ja kunnon tietopaketti viineistä ja tiloista niiden takana. Tarkka aika selviää myöhemmin.

Aika: Aika tarkentuu tammikuussa
Paikka: Punomontie 31, 20360 Turku.
Ilmoittautuminen: nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan. (huom paikkoja rajoitetusti)
Hinta:  30,00 ja muille 40,00

Kesäkuu 

 

Kotimaisten viinien maistelu piknikkinä 


Kesäkuun ensimmäisellä viikolla näemme piknikillä suomalaisten marjaviinien maistelussa. Olemme varautuneet myös sisätiloin. Omat ansioituneet viininenämme ovat lupautuneet vetämään meille jäsenille ilmaisen suomalaisten marjaviinien maistelun. On aika perehtyä suomalaiseen viiniosaamiseen. Marjat eivät voisi olla parempia missään muualla kuin Suomessa! Monet suomalaiset marjaviinit ovat saaneet kehuja ja mainintoja useissa kilpailuissa, joten nyt otamme selvää miltä maistuu suomalaisten marjaviinien parhaimmisto.

Aika: To 7.6.2018 kello 18.00-20.00
Paikka: Vielä auki
Ilmoittautuminen: 29.5.2018 mennessä nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan. (huom paikkoja vain 15)
Hinta:  jäsenille ilmainen ja muut 35,00 euroa

Kuva: Ritva Setälä