Piia
Rantala-Korhosen vetämä juurella leivonnan päivä lauantaina 7.11
Oululainen
televisiostakin tuttu Piia erittäin osaava ja asiaan perehtynyt kotileipuri
joka todella osaa leivonnan ja hän on luvannut tulla vetämään meille
monipuolisen leivänleivontapäivän. Tarkoitus on saada oppeja juurella
leivontaan, juuren hoitoon sekä ennen kaikkea miten tehdä hyvänmakuista sekä
hienon rakenteen omaavaa leipää. Piian leipien rakenne on jotain sellaista mitä
en yleensä ole nähnyt Suomen rajojen sisällä. Niksejä on tarjolla monenlaisia
mm. kauran kuumakäsittely tulee tutuksi.
Piia
on opastanut myös ammattilaisia, sillä leivonnan perinteet ovat hakusessa
nykyään jopa ammattilaisilla kuten moni tietää.
Piia
antaa meille juurta millä itse leipoo ja saamme juuren valmisteluun ohjeet jo
ennen kurssia, valmistamme yhdessä leipää. Ohjeita tulee siis jo ennen kurssia
että paikanpäällä. Lisäksi saatte halutessanne varsinais-suomalaista ruisleivän
juurta (1800-luvun Rymättylästä).
Piia on
innokas kertomaan myös vinkkejä sokerileipurihommiin.
Aika:11.00-14.00
Paikka: opetuskeittiö Eskelinkadulla
Hinta: 20,00
euroa jäseniltä ja 30,00 euroa ei-jäseniltä
Varusteet:
Essu ja taikinakulho
Ilmoittautuminen:
puheenjohtajalle nana.korpelainen@arkor.fi ja maksu samalla
pankkitilille Slow Food Turun pankkitilille (viitteenä oma nimi) IBAN FI72 3939 0051 7789 83
Kuvassa Piian upean rakenteen omaava leipä
Kuva: Piia Rantala-Korhonen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti