Hae tästä blogista

Suklaakakku, joka tuli tutuksi kuohuviinimaistelussa



Kuohuviinimaisteluun 18.5.2017 puheenjohtaja teki suklaakakkua pikku makeaksi. Kakun reseptiä pyydettiin joten tässä se on, olkaa hyvä.

Puheenjohtaja on alunperin löytänyt reseptin muffinireseptinä vanhasta suosikkikeivontakirjastaan, mutta itse päätynyt käyttämään tätä kakkuna. Kakkuversiossa kannattaa antaa jäädä vähän raaksi jotta saadaan toivottu mutakakkutuntuma. Perinteiseen mutakakkuun verrattuna tämä on kuitenkin helpommin koossa pysyvä ja aika miellyttävällä tavalla vähän sitko.

Pikku Elias eilen kuulemma söi 6 palaa, joten ehkä tätä voisi muutkin kokeilla ;)

100 g voita
2 munaa
2½ dl sokeria
1½ vaniljasokeria
maustemitta suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehjänauhoja
½ tl leivinjauhetta

Ensinnä sulata rasva. Jätä tuo jäähtymään. 
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet. Tämän jälkeen sulatettu rasva. Sekoita vielä niin että kaikki tasaisena taikinana. 

Laita taikina kakkuvuokaan. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia tai pitempäänkin. Tässä voi itse päättää kuinka kosteana tai kuivana haluaa kakkunsa.  

PS. Harva on valittanut jos viereen on lisänyt kermavaahtoa tai hyvää vaniljajäätelöä. Voisin varsinais-suomalaisen JYMY:n vaniljaa suositella...


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti