Hae tästä blogista

Slow Food Turun syksyn 2018 ohjelmaRakkaat jäsenet ja muut kursseistamme kiinnostuneet, ajattelin että ennen kuin siirrymme kesälaitumille on hyvä kertoa teille jo nyt että syksyksi on tiedossa yhteisiä kokkailuhetkiä! Asialla meille jo tuttuja ja uudempia osaajia todella mielenkiintoisin aihein. Pidetään taas syksyllä hauskaa ruuan parissa...

Syyskuu 


Kalle Kirstilän Kaaliherkkujen-kurssi pe 28.9


Turkulainen kokki ja ruokatoimittaja Kalle Kirstilä on luvannut pitää meille kaaliruokien kurssin sadon ollessa parhaimmillaan. Kalle on kirjoittanut parivuotta sitten upean keittokirjan aiheesta nimellä Pieni suuri kaali. Teosta on vaikea enää saada mutta ehkä muutama kappale kurssilaisille löytyy omaksi. Puheenjohtaja rakastaa kyseistä kirjaa missä oli paljon uusia jänniä reseptejä ja toimivia klassikkoja.Teemme yhdessä monista kaaliruuista kuten kääryleistä ja cole slawista jopa useampaa versiota ja näin ollen kotiinviemisiäkin jää ihan kivasti. 


Kallen sanoin teemana on "kaalista kaikkea kivaa". Pyrkimyksenä ei ole tunkea kaalia väkisin kaikkialle tai tehdä mitään extreme-juttuja vaan luontevasti omia suosikkejani vuosien varrelta. Paino kuitenkin perinneruokien tai terveellisyyden (joka tulee sivutuotteena) korostamisen sijaan on katukeittiössä ja maailman mauissa. Kaalikääryleiden monimuotoisuuden ylistystä tietenkään unohtamatta.  

Tule tekemään ihania kausiherkkuja kaalista!Aika:  pe 28.9 kello 17.30 alkaen
Paikka:  Steiner-koulun kotitalousluokka, os. Mestarinkatu 2, Turku.
Ilmoittautuminen: heti tai 10.9 mennessä nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan. (huom paikkoja vain 15)
Hinta: 45,00 jäsenille ja muille 50,00 euroa
Lisätietoa: https://www.sammakko.com/tuote/kalle-kirstila-robert-seger-pieni-suuri-kaali/
Mitä mukaan: Sisätossut, essu ja astiat mahdollisille  kotiin viemisille.  

Lokakuu


Hunaja ruuanlaitossa-kurssi

Hunaja ruuanlaitossa kurssilla saamme kuulla kattavasti hunajasta mehiläiskasvattaja Aimo Nurmiselta Rymättylän Tammirauman tilalta. Hän on aktiivinen hunajatuottaja joka tekee arvokasta työtä uhanalaisten mustien mehiläisten selviämiseksi. 
Samalla kertaa tutuksi tulee hunajan monet mahdollisuuden ruuanlaitossa. Kurssin aikana teemme kolmen ruokalajin hunajaisen päivällisen Tammirauman emännän Raija Haataja-Nurmisen opeilla.
Lopuksi meillä on mahdollisuus tehdä ostoksia. Tammirauman hunaja on maankuulua ja valikoimissa on hyviä klassikkoja sekä uudempia jännittäviä makuja. 

Aika:  La 27.10.2018 kello 11.00
Paikka: Steiner-koulun kotitalousluokka, os. Mestarinkatu 2, Turku.
Ilmoittautuminen: heti tai viimeistään 10.10.2018 nana.korpelainen@arkor.fi
Hinta: Selviää vähän myöhemmin
Lisätietoa:https://www.tammirauma.fi/
Mitä mukaan: Sisätossut, essu ja astiat mahdollisille  kotiin viemisille.  


Marraskuu


Antti Nurkan kastikekurssi

 


-Kurssi täysin gluteeniton-
 

Pääsemme huippuammattilaisen kastikeoppiin. Kastikkeet ovat aika kinkkisiä tehdä, mutta niin tärkeitä kun rakennetaan onnistunut ruoka! 

Opimme tekemään monia tarpeellisia kastikeklassikkoja ja samalla valmistuu kolmen ruokalajin päivällinen meille kurssilaisille. Reseptiikan saatte luonnollisesti mukaanne. 


Päivän oppaana toimii turkulainen ruuan moniosaaja Antti Nurkka. Antilla on kokemusta huippuravintoloista niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ravintolauran ja muutamien voitettujen kokkikilpailuiden jälkeen Antti on keskittynyt työssään tuotekehitykseen, uusien tuotteiden markkinointiin ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Antti on tehnyt enemmän kuin muutaman Marskin nimikkoannoksen Ravintola Savoyssa, joten voimme olla taattuja että meillä on kurssin aiheeseen oivallinen opettaja.   

  
Aika: La 24.11.2018 kello 11-15
Paikka:  Steiner-koulun kotitalousluokka, os. Mestarinkatu 2, Turku.
Ilmoittautuminen: 15.10.2018 mennessä nana.korpelainen@arkor.fi 
Hinta:  jäsenille 50,00 muille 60,00
Lisätietoa: http://foodidea.fi/
Mitä mukaan: Sisätossut, essu ja astiat mahdollisille kotiin viemisille
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti