Hae tästä blogista

Slow Food Turun syksyn 2018 ohjelma

Syyskuu 

Kalle Kirstilän Kaaliherkkujen-kurssi pe 28.9

Turkulainen kokki ja ruokatoimittaja Kalle Kirstilä on luvannut pitää meille kaaliruokien kurssin sadon ollessa parhaimmillaan. Kalle on kirjoittanut parivuotta sitten upean keittokirjan aiheesta nimellä Pieni suuri kaali. Teosta on vaikea enää saada mutta ehkä muutama kappale kurssilaisille löytyy omaksi. Puheenjohtaja rakastaa kyseistä kirjaa missä oli paljon uusia jänniä reseptejä ja toimivia klassikkoja.Teemme yhdessä monista kaaliruuista kuten kääryleistä ja cole slawista jopa useampaa versiota ja näin ollen kotiinviemisiäkin jää ihan kivasti. 

Tule tekemään ihania kausiherkkuja kaalista!

Aika:  pe 28.9 kello 17.30 alkaen
Paikka:  Steiner-koulun kotitalousluokka, os. Mestarinkatu 2, Turku.
Ilmoittautuminen: heti tai 10.9 mennessä nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan. (huom paikkoja vain 15)
Hinta: 45,00 jäsenille ja muille 50,00 euroa
Lisätietoa: https://www.sammakko.com/tuote/kalle-kirstila-robert-seger-pieni-suuri-kaali/
Mitä mukaan: Sisätossut, essu ja astiat mahdollisille  kotiin viemisille. 
Kirjaa Pieni suuri kaali on kurssilla poikkeuksellisesti myynnissä, vaikka kirja on jo loppuunmyyty.

Lokakuu

Slow Food Festivaalit järjestetään Fiskarsin ruukissa perinteisesti lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tänä vuonna Suomen suurimmat lähiruokamarkkinat järjestetään jo yhdeksännen kerran lauantaina ja sunnuntaina 6.–7.10.2018 klo 10.00–16.00.  

Lauantaina on lähdössä ainakin puheenjohtaja sekä muutama muukin aktiivi. Paikan päälle kuljemme omin voimin mutta perille päästyä voisimme lounastaa yhdessä ja tehdä ostoksia sekä tutustua ohjelmaan joka on ilmeisesti edelleen julkaisematta, kun en löytänyt sitä mistään.

Jäsenet saivat sähköpostilla erillisen liitteen tapahtuman ohjelmasta 26.9. Tutustukaa ohjelmaan ja tulkaa mukaan!

Teemaistelu 10.10.2018 kello 18.00

Maistelemme viittä erilaista teetä asiantuntijan opastuksella Mandagoran myymälässä Forum-korttelissa. Kuulemme oikeaoppisesta teen valmistuksesta ja erilaisista herkullisista teevaihtoehdoista. Saamme illan aikana tehdyistä ostoksista lisäksi 10 % alennuksen. 
Maistelu on jäsenille ilmainen. Muille 10,00 euroa. 
Ilmoittautuminen heti tai viimeistään 1.10.2018 mennessä puheenjohtajalle nana.korpelainen@arkor.fi
  
Hunaja ruuanlaitossa kurssi 27.10.2018

Hunaja ruuanlaitossa kurssilla saamme kuulla kattavasti hunajasta mehiläiskasvattaja Aimo Nurmiselta Rymättylän Tammirauman tilalta. Hän on aktiivinen hunajatuottaja joka tekee arvokasta työtä uhanalaisten mustien mehiläisten selviämiseksi. 
Samalla kertaa tutuksi tulee hunajan monet mahdollisuuden ruuanlaitossa. Kurssin aikana teemme kolmen ruokalajin hunajaisen päivällisen.
Lopuksi meillä on mahdollisuus tehdä ostoksia.  Tammirauman hunaja on maankuulua ja valikoimissa on hyviä klassikkoja sekä uudempia jännittäviä makuja. 

Aika:  La 27.10.2018 kello 11.00
Paikka: Steiner-koulun kotitalousluokka, os. Mestarinkatu 2, Turku.
Ilmoittautuminen: heti tai viimeistään 10.10.2018 nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan. (huom paikkoja vain 15)
Hinta: jäsenet 20,00 euroa ja muut 30,00
Lisätietoa:https://www.tammirauma.fi/
Mitä mukaan: Käteistä hunajaostoksia varten, sisätossut, essu ja astiat mahdollisille  kotiin viemisille. 

Marraskuu

Antti Nurkan kastikekurssi 

Pääsemme huippuammattilaisen kastikeoppiin. Kastikkeet ovat aika kinkkisiä tehdä, mutta niin tärkeitä kun rakennetaan onnistunut ruoka! 

Opimme tekemään monia tarpeellisia kastikeklassikkoja ja samalla valmistuu kolmen ruokalajin päivällinen meille kurssilaisille. Reseptiikan saatte luonnollisesti mukaanne. 

Päivän oppaana toimii turkulainen ruuan moniosaaja Antti Nurkka. Antilla on kokemusta huippuravintoloista niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ravintolauran ja muutamien voitettujen kokkikilpailuiden jälkeen Antti on keskittynyt työssään tuotekehitykseen, uusien tuotteiden markkinointiin ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Antti on tehnyt enemmän kuin muutaman Marskin nimikkoannoksen Ravintola Savoyssa, joten voimme olla taattuja että meillä on kurssin aiheeseen oivallinen opettaja.


Aika: La 24.11.2018 kello 11-15
Paikka:  Steiner-koulun kotitalousluokka, os. Mestarinkatu 2, Turku.
Ilmoittautuminen: heti tai viimeistään 29.10.2018 nana.korpelainen@arkor.fi Tiedustele paikkaa ensin ja saatuasi tietää että tilaa on, lunasta paikka suorittamalla maksu Slow Food Turun tilille FI72 39390051778983 (S-Pankki) Vain maksettu varaus huomioidaan. (huom paikkoja vain 15)
Hinta:  jäsenille 50,00 muille 60,00
Lisätietoa: http://foodidea.fi/
Mitä mukaan: Sisätossut, essu ja astiat mahdollisille  kotiin viemisille







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti